MATILDE POWERS

FOLKETINGS-KANDIDAT I NORDSJÆLLAND


Bragt på sn.dk den 25. marts 2022

De to lokalpolitikere Matilde Powers og Egil Hulgaard stiller op til Folketinget. Indtil sommerferien møder de sammen borgerne rundt i kommunen

Folketingsvalg De handlende på Farum Bytorv kunne i mandags i sidste uge møde to lokale folketingskandidater fra hvert sit parti. Det var byrådsmedlemmerne Matilde Powers fra Socialdemokratiet og Egil Hulgaard fra Konservative, der har valgt at starte deres kampagne sammen, selvom de samtidig kan være politisk uenige. På bytorvet delte de vand ud og fik en snak med de forbipasserende, og for Matilde Powers giver det god mening at stille op sammen. 

“Da jeg blev folketingskandidat, talte vi om, at vi måtte lave noget sammen. Vi tænkte over, hvad der ville give mening, og for os begge giver det mening at tale sammen med borgerne i kredsen. Nogle gange kan det også være nemmere for borgerne at gå hen og tale med politikerne, hvis der er nogen fra forskellige partier. Så kan de mere anonymt tale med os,” siger hun.

Både hun og Egil Hulgaard fremhæver deres gode samarbejde i byrådet, selvom de kommer fra to forskellige partier.

“Vi er ikke politisk enige, men det er ikke det samme, som at vi ikke kan arbejde sammen,” siger Egil Hulgaard. 

Vil være en lykkelig mand

Matilde Powers stiller for første gang op til Folketinget, mens Egil Hulgaard stiller op for anden gang i Egedal-kredsen, der dækker Egedal og Furesø Kommune. Ved valget i 2019 endte han med at blive førstesuppleant, og derfor har han været vikar i Folketinget af to omgange for Mette Abildsgaard, der har været på barsel.

“Jeg stiller op igen, fordi det var en fantastisk oplevelse at være i Folketinget, og hvis jeg kunne opleve det igen, så vil jeg være en lykkelig mand,” siger han. 

Både Egil Hulgaard og Matilde Powers er begge enige om, at det vil være gavnligt for Furesø Kommune at få en lokal politiker valgt ind i Folketinget.

“Folk skal være opmærksomme på, at det betyder noget at få valgt nogen ind fra Furesø. Vi ligger i et lyddødt politisk rum, som hverken er storby eller udkantsområde, og der er en sær oplevelse af Nordsjælland som et privilegeret land, der ikke skal have noget som helst. Det gælder især indenfor infrastruktur og uddannelse efter folkeskolen, hvor det har været op af bakke. Arbejdspladser bliver heller ikke flyttet ud hertil,” mener Egil Hulgaard.

Bureaukratiske regler

For Matilde Powers har byrådsarbejdet gjort hende opmærksom på de mange bureaukratiske regler, der kommer fra Folketinget, og som kan være med til at standse lokale initiativer. Det har blandt andet motiveret hende til at stille op. 

“Da jeg kom i byrådet og blev formand for social-og og sundhedsudvalget, gik det hurtigt op for mig, at der er mange bureaukratiske regler, som vi må rette os ind efter. Der var nogle ting, som jeg havde håbet at forandre lokalt, og som jeg fandt ud af blev bremset af reglerne. Jeg tænkte, at jeg må tage den viden, jeg har som lokalpolitiker, med mig,” siger hun.

Selvom der er god tid til næste folketingsvalg, som senest skal afholdes til juni i næste år, så er ikke mindst Egil Hulgaard opmærksom på at starte i god tid.

“Første gang lærte jeg, at hvis man skal have en chance for at komme ind, så skal grundlaget for det lægges nu,” siger han. 

Matilde Powers mener, at de er tidligt ude i forhold til andre kandidater.

“Jeg tror, at vi er tidligt ud, men man kan aldrig vide, hvornår valget kommer. Jeg betragter det ikke som en valgkamp endnu, men mere om at blive klogere på vores kreds.” 

De to kandidater vil hver mandag frem til sommerferien møde borgerne forskellige steder i Egedal og Furesø Kommune. Mandag den 28. marts kl.16-17 er det således muligt at få en snak Matilde Powers og Egil Hulgaard på Værløse Bymidte.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *